دروس رشته معارف اسلامي و مديريت
۱۱ شهریور, ۱۳۹۶
دوره آموزشی “مدیریت رفتار سازمانی”
۲۷ شهریور, ۱۳۹۶

گزارش فعاليت‌ها و اقدامات معاونت آموزشي

با توجه به شرايط دانشكده معارف اسلامي و مديريت ازجمله ۴ گرايش تخصصي، ميانگين ورودي ۵۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد پيوسته در هرسال تحصيلي،‌ دانشكده در هر نيمسال به‌طور ميانگين ۸۰ گروه درسي را ارائه مي‌نمايد. فعاليت‌هايي ازجمله برنامه‌ريزي ترم بندي دانشجويان، برنامه زمان‌بندي هفتگي (۲۲ برنامه براي هر نيمسال)، دعوت از اساتيد، پيگيري نحوه تشكيل كلاس‌ها، نامه‌نگاري ابتداي نيمسال و تذكر آيين‌نامه‌هاي نحوه برگزاري كلاس، پيگيري امور قرارداد اساتيد مدعو، دريافت سؤالات آزمون میان نیمسال و پایان نیمسال، تحويل پاسخنامه آزمون به اساتيد، پيگيري نمرات دانشجويان و … با توجه به تعداد دانشجويان و اساتيد قابل توجه مي‌باشد.

علاوه بر فعاليت‌هاي جاري دانشكده جهت انجام امور آموزشي دانشجويان كه در فوق به آن اشاره شده است، معاونت آموزشي  دانشكده جهت بهبود فعاليت‌ها و استفاده از تمامي ظرفيت‌ها، طي دو ساله اخير فعاليت‌هايي انجام داده است كه به قرار زير مي‌باشد:

۱- جلسه با نمايندگان دانشجويان جهت استفاده از ظرفيت دانشجويان؛

با توجه به وجود ۴ گرایش بازرگانی، دولتی، صنعتی و مالی در رشته مدیریت و تعیین نماینده برای هر گرایش در هر ورودی از سوی دانشجویان تصمیم گرفته شد که از این پتانسیل بالقوه (نمایندگان هر گرایش) در جهت بهبود وضعیت موجود دانشکده استفاده شود. جهت بررسی اموری که قابلیت همکاری نمایندگان دانشجویان با دانشکده رادارند جلساتی ۲ ساعته و مجزا با حضور معاون آموزشی و تحصيلات تكميلي و نمایندگان هر کد رشته برگزار گردید که طرح‌های قابل توجهی ارائه و در دستور کار قرار گرفت که برخی از این طرح‌ها به شرح ذیل می‌باشد:

• جمع‌آوری جزوات کلاس‌های هر ترم به صورت الکترونیکی و ایجاد بانک اطلاعاتی جزوات در دانشکده
  • ایجاد بسترهای مناسب جهت انتقال تجربه و ایجاد انگیزه در بحث‌های مربوط به رشته مدیریت نظیر برگزاری جلسات غیررسمی دانشجویان با دانشجویان برجسته ورودی‌های بالاتر

۲- برگزاري جلسه نقد و بررسي عملكرد معاونت آموزشي

در راستای تعامل بیشتر دانشجویان با دانشکده و بررسی نقد و نظرات دانشجویان پیرامون دانشکده جلسه‌ی نقد دانشکده با حضور معاون آموزشی و جمعی از دانشجویان برگزار گردید.

۳- جلسه معرفي رشته و گرايش‌هاي مديريت براي دانشجويان ورودي جديد؛

دانشجویانی که به رشته مدیریت وارد می‌شوند در دو سال اول تحصیل دروس عمومی گرایش مدیریت را می‌گذرانند و بعد از دو سال وارد گرایش می‌شوند که در مجموع دو سال اول به علت عدم تعلق به گرایش مورد نظر رشد قابل توجهی در زمینه دانش مدیریت ندارند. با بررسی پیشنهاد  انتخاب گرایش در بدو ورود به دانشگاه و تصویب آن در شورای دانشکده از نیمسال اول ۱۳۹۵ انتخاب گرایش دانشجویان در بدو ورود به رشته مدیریت انجام مي‌شود. جهت پر کردن خلاء عدم آشنایی دانشجویان با فضای گرایش‌های مدیریت در ادامه‌ی اردوی بصیرت گزینش، سلسله جلساتی برای آشنایی دانشجویان به شرح زير برگزار گردید:

در نشست اول جناب آقای دکتر نادر جعفری معرفی اجمالی از رشته مدیریت و گرایش‌ها ارائه دادند. در جلسه دوم که به صورت‌جلسات مباحثه برگزار گردید دو نفر از دانشجویان خبره از هر گرایش دعوت شدند و به سؤالات دانشجویان پاسخ دادند در برنامه سوم آقای دكتر جوانعلی آذر با حضور در خوابگاه‌ها و ارائه بروشورهای معرفی رشته و گرایش به دانشجویان راهنمایی دادند. در جلسه آخر که با حضور رئیس و معاونین دانشکده و اساتید نماینده هر گرایش برگزار گردید، ابتدا کلیپی از مدیران محترم گروه‌ها پیرامون معرفی رشته و گرایش‌ها پخش گردید و نمایندگان گروه‌ها به معرفی تفصیلی گرایش‌ها پرداختند و در انتهای جلسه دانشجویان انتخاب گرایش نمودند.

۴- انتخاب و معرفي اساتيد راهنما براي هر گرايش- ورودي؛

در راستای افزایش رابطه بین اساتید و دانشجویان، اقداماتی جهت احیای طرح استاد راهنمای هر کد صورت گرفت. در ابتدای امر، برای هر گرایش از هر ورودی اساتید راهنما از سوی گروه‌ها معرفی گردیدند و در ادامه ضمن معرفی اساتید به دانشجویان اطلاعات آموزشی دانشجویان هر استاد در سامانه گلستان و آیین‌نامه وظایف اساتید راهنما در اختیار اساتید قرار گرفت. اين برنامه در سال تحصيلي ۹۶-۹۵ بطور كامل اجرا شد و در حال ارائه گزارش نهايي هستيم.

۵-بررسي درخواست‌هاي تغيير رشته و گرايش

با توجه به تعيين گرايش دانشجويان در بدو ورود به رشته معارف اسلامي و مديريت، برخي از دانشجويان بعد از گذاراندن نيمسال اول يا دوم، درخواست تغيير گرايش و همچنين تغيير رشته را دارند. اين درخواست‌ها در انتهاي سال تحصيلي اول جمع‌آوري مي‌شود و افراد جهت مصاحبه به گروه‌هاي مورد نظر معرفي مي‌شوند و در پايان از برايند نمرات مصاحبه، معدل کتبي ديپلم، رتبه کنکور، معدل دو ترم اول دانشگاه با توجه به ظرفيت هاي گرايش ها، تصميم گيري صورت مي گيرد.

۶-ارائه به روز آئين‌نامه‌ها و قوانين مورد نياز دانشجويان

فراخور درخواست‌هاي دانشجويان در زمان‌هاي متفاوت، آئين‌نامه‌هاي مورد نياز دانشجويان به صورت خلاصه در اختيار دانشجويان قرار مي‌گيرد. به عنوان نمونه برخي از اين آئين‌نامه ها كه از طرق مختلف به اطلاع دانشجويان رسيده اند عبارتند از: ميهمان شدن دانشجويان در دانشگاه هاي ديگر، اخذ درس در ترم تابستاني دانشگاه، اخذ درس به صورت تحت نظر.

۷-پيگيري جهت اخذ طرح درس‌ اساتيد قبل از شروع کلاس‌ها

معاونت آموزشي دانشکده معارف اسلامي و مديريت به منظور اطلاع از سرفصل‌هاي پيشنهادي اساتيد محترم، مستند سازي و نظارت بر اجراي مناسب آن ها،  قبل از شروع کلاس‌ها طرح درس اساتيد محترم را جمع‌آوري نموده و جهت بررسي، تاييد و اقدامات آتي در اختيار گروه‌هاي مربوطه قرار مي‌دهد.

۸-اجراي طرح  شناسنامه دروس

اين طرح از تابستان ۹۶ آغاز شده است و از نيمسال اول ۱۳۹۷-۱۳۹۶ شناسنامه اي براي هر درس تهيه مي‌شود که شامل رزومه اساتيد آن درس، طرح‌درس‌هاي اساتيد محترم، اسکن جزوات، نمونه سوالات امتحاني، نمرات دانشجويان، نظر گروه تخصصي درباره طرح درس و كلاس ارائه شده و … براي هر درس تهيه و طبقه بندي خواهد شد. هدف از اين طرح، مستند سازي و استفاده از اطلاعات مهم و اثرگذار در فرايند مديريت برنامه ريزي آموزشي دانشكده است.

۹-تهيه جدول جديد ارائه دروس براي دانشجويان ورودي ۹۶ به بعد

با توجه به درخواست‌هاي مکرر گروه هاي تخصصي مبني بر ايجاد تغييراتي در ترتيب ارائه دروس تخصصي هر گرايش، طرح‌هاي پيشنهادي هر گرايش جمع‌آوري گرديد و مورد بررسي و بازبيني قرار گرفته و انشاالله براي ورودي ۹۶ به بعد اجرايي مي‌شود.