کتاب/ مدل دلتا

سال انتشار :
نوبت چاپ :

مقدمه

امروزه مفهوم رقابت بيشترين تاثير را در کليه امور گذاشته است. شدت اين رقابت پرحجم به حدي است که زمان، مکان، حيطه‌ي موضوعي و حتي افراد اثرگذار در آن نيز بعضاً نامشخص است. با توجه به همين رقابت شديد که در ابعاد سياسي اقتصادي فرهنگي اجتماعي فن‌آوري و اعتقادي گسترش يافته است، موضوع بحران، موضوعي شناخته شده براي همه‌ي افراد است. بحران را شايد بتوانيم روزمره‌ترين واژه‌اي بدانيم که انسانهاي کره خاکي هر روز يا با آن درگيرند يا اخبار آن را از رسانه‌هاي مختلف مي‌شنوند و دريافت مي‌کنند. در اين رخداد عجيب که شايد جزو آثارحرکت بشر از تمدن‌ پيشين به سمت تمدن نوين و در يک کلام حرکت از زندگي سنتي و انساني سابق، به حيات مدرن ماشيني کنوني باشد، مديران و تصميم‌گيران بيشتر درگير هستند.

درحافظه‌ي بسياري از دانشجويان مديريت که مطالعات متعدد و گوناگوني در منابع مديريتي داشته باشند، اين جمله نقش بسته يا به راحتي قابل فهم است که «مديريت يعني کار در بحران» البته آنها که با ادبيات مديريت ناآشنا هستند با اين جمله موافق نيستند، زيرا از ديدگاه آنها مديريت براي حل بحران آمده است نه کار در بحران. پاسخ اين اشکال و رفع سوء برداشت را بايستي در مفهوم بحران در ميان عامه‌ي مردم و ادبيات مديريت جست‌وجو نمود. بطورکلي در نزد عامه مردم بحران به معناي بروز يک مشکل است، اما در مديريت مفهوم بحران کمي‌متفاوت‌تر است و اين کتاب سعي در تبيين آن دارد.

کتاب حاضر به بحث و بررسي بحران و مديريت آن و ارائه مدل عملياتي در خصوص مديريت بحران مي‌پردازد. نکته ديگري که در اين کتاب مدنظر است موضوع بحران‌هاي فرهنگي و نحوه‌ي مديريت آنهاست. در پايان نيز چند موردکاوي براي بحث در دوره‌هاي آموزشي و استفاده دانشجويان آورده شده است.

در اينجا لازم مي‌دانم تا تشكر و قدرداني خاص و ويژه‌اي داشته باشم از آقاي مصطفي حيدري، دکتر علوي، دکتر باقري و تمام آنان که در اين کار مددكار و مشوق اينجانب بوده‌اند. بي‌شك اين اثر نيز چون هر اثر بشري ديگري خالي از اشكال نيست، لذا در نهايت لازم است تا از خواننده محترمي‌كه پس از مطالعه كتاب، قلم بر ورق برده، نظرات سازنده و دلسوزانه خويش را براي اينجانب ارسال مي‌نمايد، قدرداني نمايم.

و ماالتوفيق الا بالله

غلامرضا گودرزي