کتاب/ کاربرد اینترنت و رایانه در مدیریت

عنوان کتاب : گام‌هاي کوتاه اما سريع
مولف : تيم تداوم

مقدمه

چهارشنبه ۱۱ تیرماه ۱۳۹۱ مثل خیلی از روزهای دیگر برای ارائه گزارش کارها خدمت حاج خانم رسیدم. مدیر کل منابع انسانی هم حضور داشت. روزهایی بود که دوره‌ی شیمی درمانی را شروع کرده بودند و از نظر جسمی حال مساعدی نداشتند. شاید هر کس دیگری در این وضعیت قرار داشت، در بستر بیماری استراحت می‌کرد تا مراحل سخت درمان را راحت‌تر تحمّل نماید. اما تقریباً کمتر از دو هفته بعد از جراحی، در محل کار حاضر شده بودند. با اینکه ما عشق به کار ایشان را از قبل بارها دیده بودیم اما شرایط پیش آمده جدید، نوع مواجهه با بیماری و صبوری به تمام معنا در این مرحله برای امثال من عجیب بود. گزارش‌های من و توصیه‌های ایشان که تمام شد، با جملاتی آرام و قاطع گفتند که فرصت آدم‌ها برای زندگی زیاد نیست و در حالی که چشمانشان پُر از اشک بود گفتند: «یادتون هست یکی دو سال پیش ثبت تجربیات مدیریتی من در دانشگاه مطرح شد و قرار بود کتابی در این زمینه نوشته شود؟ اما در جلساتی که برگزار شد، توافقی حاصل نشد و البته من هم اصراری بر آن نداشتم. اما الان فکر می‌کنم زکات آموختن و تجربه کردنم را باید بپردازم و فرصت را نباید از دست داد. حالا می‌خواهم در حضور مدیر کل منابع انسانی، مسؤلیت انجام این پروژه را به شما واگذار ‌کنم».

خوب، این مسئله در حالی به من واگذار می‌شد که نه تخصّص نوشتن داشتم و نه تجربه کار این‌چنینی و آن را با مستندسازی فعالیت‌ها متفاوت می‌دیدم. قبول چنین ‌کاری در نظرم منطقی نبود و این موضوع مرا نگران می‌کرد اما در آن شرایط حاضر نبودم به ایشان نه بگویم. گفتم “چشم، حتماً پیگیری می‌کنم، با متخصّصان این کار مشورت می‌کنم.” و برای روشن شدن موضوع پرسیدم “هدف شما در این ثبت تجربه چیست؟ آیا می‌خواهید تجربیات مدیریتی پردیس خواهران ثبت شود؟ یا چیز دیگری مدّنظر است؟”

ایشان اشاره کردند “دلم می‌خواهد تجربیاتی که برای مدیریت زنانه در دانشگاه اسلامی به دست آمده، به صورت یک الگو استخراج شود تا ان‌شاء‌الله برای رهروان این راه توشه‌ و چراغ راهنمایی باشد.”

یادم هست از شروع همکاری‌ام با دانشگاه امام صادق (۷)- پردیس خواهران زیرنظر مستقیم ریاست (سرکار حاجیه خانم مهدوی) کار می‌کردم و خیلی چیزها درباره سبک مدیریت ایشان توجه مرا به خود جلب می‌کرد و گاهی نکاتی که به نظرم خیلی خاص بود در دفترم یادداشت می‌کردم. اما می‌دانستم کار ساده‌ای نیست و پذیرش دیگران را برای همراهی در این کار به راحتی نمی‌توانم جلب کنم. با خانم برادران برای همکاری صحبت کردم. بعد از کمی کلنجار، پذیرفت. با توجه به حساسیت کار تصمیم گرفتیم برای شروع کار، پروپوزال بنویسیم و در انجام این پروژه فرد سومی را در نظر بگیریم که از بیرون مجموعه وارد تیم شود. برای این تصمیم دو دلیل داشتیم: نخست آنکه از پیش‌داوری خودداری کنیم و قضاوت واقع‌بینانه‌تری در این فرآیند اتفاق بیفتد. دوم آنکه سؤالات واقعی جامعه مطرح گردد و در نهایت این‌که به‌دلیل آشنایی ما با حاج خانم ممکن بود خیلی چیزها از نظر ما بدیهی باشد و فرد سوم با حضورش بتواند این نکات را گوشزد کند تا کار جامع‌تر دیده شود. با خانم حسینی به‌عنوان کسی که در دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه علامه فرآیند ثبت تجربه را آغاز کرده است، صحبت کردیم. تیم تداوم[۱] سه نفره‌ای شکل گرفت.

طرح اولیه را خانم حسینی نوشت، سؤالات و زمان‌بندی مصاحبه و افراد مصاحبه شونده را مشخص کردیم و جلسه اولیه‌ی این تیم با حاج خانم در نیمه شهریور ماه ۱۳۹۱ برگزار شد. قبل از شروع مصاحبه‌ها به پیشنهاد ریاست، جلسه‌ای با حضور‌ دختران ایشان نیز برگزار شد و درباره نحوه‌ی انجام این پروژه، تبادل‌نظر صورت گرفت و بدون درنگ، نخستین جلسه مصاحبه بیستم شهریور برگزار شد.

برای بارگیری فهرست مطالب و بخشی از کتاب اینجا کلیک کنید.

[۱]. “توسعه دانش و مهارت مدیریت”