کتاب/ روش شناسی تامین مالی

عنوان کتاب : تصمیم گیری راهبردی موعود گرا
مولف : دکتر غلامرضا گودرزی

بخشی از مقدمه

همه ساله با فرا رسيدن نيمه ‏شعبان شهرها آذين می‏شوند و مردم با شور و شوق، میلاد موعود شیعه و امید مستضعفان جهان را به هم تبريك مى‏گويند. اين تبريك و تهنيت انعكاس تمناى همه مردم در همه ادیان است و تنها مخصوص شيعيان نيست، هرچند ظهور و تجلی آن در میان ایشان بیشتر است. موعود، تمناى همه كسانى است كه در عرصه زمین زندگى ‏می‏كنند و درمانده و جوياى عدالت‏اند. به بيان ديگر، اين تمنای ذاتى وجود آدمى است. انتظار و آرزوى فرارسيدن روزى كه عدالت در عرصه زمين جارى شود و اثری از ظلم و بی‏عدالتی در میان نباشد. به ویژه امروزه با مشاهده بحرانهايى كه بشر را از هر سو در خود فرو برده است، تمناى ذاتى و شوق ديدار مردى كه همه را از اين وضع نجات دهد دو چندان مى‏شود.

همچنین اين پرسش مطرح است كه چرا جشن ميلاد در جغرافياى نيمه شعبان مى‏ماند و اين امكان پيدا نمى‏شود كه اين موضوع، يعنى انتظار موعود در هیئت يك فرهنگ، تمدنی نوین و بستر سیاستگذاری شناخته، معرفی و مستقر گردد و اين امكان به وجود آيد که از منظر موعود و اعتقاد به مهدويت ‏بتوان درباره آينده جهان و جهان آينده گفتگو كرد، بر مبنای آن اندیشید و از همه مهمتر بر اساس آن برای زمان حال تصمیم گرفت.

بسيارى از مكاتب فلسفى و سياسى همواره از آينده، جهان و جهان آينده گفتگو داشته‏اند، به نوعى، در بحث از فلسفه تاريخ نيز اين موضوع مطرح است. بسيارى از نظريه پردازان سياسى هم با گفتگو درباره آينده جهان، زمينه‏هايى براى تدوين طرحهاى استراتژيك فراهم كرده‏اند. طرحهايى كه مردان اهل سياست ‏به اتكاى آنها برنامه‏ريزى و سعى کرده‏اند بر مقدرات و مقدورات مردم ساكن كره خاك دست ‏يابند. اين تحقیق ناظر بر اين معنای مهم است که چگونه میتوان از تفکر مهدویت برای حال و در مقام سیاستگذاری بهره برد.

بشر همواره در مورد آینده خویش و حوادث آتی کنجکاو بوده است. سیر تحولات این علاقه از ابتدای تاریخ (که بیشتر آینده‏نگری در قالب پیشگویی‏های طالع‏بینان و افراد خاص صورت می‏گرفت) تاکنون (که تلاش شده است آینده‏نگری در چارچوب اصول و روشهای علمی قوام یابد) قابل بررسی است. در سالهاى اخير، جهان ظهور موجى فزاينده از توجه به پيشگویي‏هاى كتاب مقدس درباره پایان جهان را شاهد بوده است. در نشريات غربى و پايگاههاى اينترنتى مقالات فراوانى منتشر شده كه در آنها پيشگویي‏هاى مذکور با رويدادهاى عصر حاضر تطبيق و از حوادث مختلف سال‏هاى اخير به عنوان نشانه ‏هاى پایان دنيا ياد شده است.

امروزه اينترنت دسترسى سريع و تقریباً آسان به موضوعات مختلف را ممكن نموده است. اگر فردی با موضوعاتى چون پايان جهان، آخرالزمان، رجعت یا موعود ومنجى‏ در اينترنت جست‏وجو کند با انبوهی از اطلاعات، سایتها و مطالب متعدد مواجه خواهد شد، که برخی از این گونه اطلاعات در فصول آتی نیز خواهد آمد. گسترش این شبکه و تاکید آن بر تمامی موضوعات و در تمامی شاخه‏های علمی، اعتقادی، سیاسی و اجتماعی باعث شده است بررسی و شناخت ابعاد مختلف یک رویداد، اندیشه یا رخداد سهل و ممتنع باشد. سهل از جهت گسترش و به روز بودن اطلاعات و داده‏ها و ممتنع از بابت پیچیدگی ‏ها و اسرار ناگفته اطلاعات. متأسفانه از نظر محقق، ساده انگاری و ساده اندیشی فرآیند مذکور و بالتبع، کاهش روحیه خودباوری علمی از آفات جامعه علمی کشور به ویژه در حوزه علوم انسانی است. کتاب حاضر، به نوعی، به مطالعۀ ریشه‏های این مسئله و تطبیق آن در یک موضوع خاص معطوف است.

برای بارگیری متن کامل مقدمه، فهرست مطالب و بخشی از کتاب اینجا کلیک کنید